Ik heb een aantal jaar geleden (2015) het fietsen herontdekt. En dan bedoel ik niet het hardfietsen, maar het langfietsen. Daar schrijf ik over op mijn blog Frans op de fiets.

Inmiddels is dat blog zo lang geworden, dat ik de oude verhalen op deze website gezet heb. Le Grand Plan 2015 gaat over mijn fietstocht naar de Loire en terug, Der grosse Plan 2016 over mijn reis via Praag naar Berlijn en Nederland gaat over mijn dagtochtjes (maar dat laatste snapte u al). En in 2017 heb ik Den Stora Planen uitgevoerd. In 2018 fietste ik niet (nou ja, niet ver). Maar in 2019 maakt ik het driehoekje uit 2016 af en fietste van Amsterdam naar Berlijn. Dat was maar een klein plannetje natuurlijk. In 2020 gebeurde er al weer niet zo veel (zie franskochteenhuisje.tumblr.com), maar in 2021 maakte ik een rondje Duitsland lands de rivieren (Frankfurt, Regensburg, Magdeburg, Hamburg, Bremen). En in 2022 deed ik een klein rondje kanaal (Hoek van Holland, Harwich, Londen, Stonehenge, Cherbourg en dan langs de Noordzeekust terug naar huis). In 2023 fietste ik alweer in Engeland, nu van Newcastle naar Harwich.

Al die verhalen vind je onder het menu hierboven.

Het jongste verhaal (2024) is nog in de maak, ik heb nu een heel ambitieus plan, nl.naar de Noordkaap en terug. Ik start op 20 mei en ben ergens half september weer terug. De route is grofweg Zaandijk – Emmen – Frederikshaven – Oslo – Trondheim – Noordkaap. Terug fiets ik door Lapland en langs de Zweedse oostkust.

Deze website loopt altijd een ‘beetje’ achter, de meest recente verhalen lees je op mijn fietsblog.

O ja, waar zit het menu? Dat zit onder de rode zeshoek met die drie grijze streepjes!

Eindelijk koffie in Mazé